Az Instant Vortex Plus ClearCook Beni konyháját is meghódította modern és fejlett technológiájával. Aki az Instagramot rendszeresen forgatja a prémium tartalmakért, annak nem kell bemutatni Szabó Benedeket: a fiatal gasztro bloggernek vihar sebesen 61 ezer fölé duzzadt a követőtábora. Elmondása szerint saját egészségtudatos és egészségmegőrző életvitelének köszönhetően kezdett el komolyabban foglalkozni a gasztronómiával: hamar kiderült, hogy nem csupán igény van arra, amit csinál, hanem nagyon komoly, pozitív hatással is van korosztályára. Közérthetősége, könnyű receptjei, videós anyagai gyors segítséget nyújtanak a fiatal felnőtteknek, életmódvátóknak, kezdő „chefeknek”.
Az Instant Vortex Plus ClearCook Beni konyhájának tökéletes kiegészítője lett
Benivel az Instant Vortex Plus ClearCook termék együttműködése során készítettünk interjút. Ugyan csupán a huszas évei elején jár, mégis hasítanak és mélyre ülnek gondolatai az egészséges táplálkozást illetően. Az alábbiakban a vele készült beszélgetést olvashatjátok.
Mit jelent számodra az egészséges életmód?
Szerintem mindenkinek érdemes minél több étrendet kipróbálni, majd levonni a következtetést és eldönteni melyik a legmegfelelőbb a testének. Az biztos, hogy ez a sok feldolgozott, csomagolt élelmiszer senkinek se jó. Én az elmúlt 2 évben vegán étrendet folytattam, amit főként a bélbetegségem miatt kezdtem el.
Hogyan definiálnád magad az egészséges és főképp az egészségtudatos gasztronómiában?
Egy srác, aki szeret főzni és próbál odafigyelni az egészségére. (Colitis Ulcerosa és májátültetés után)
Miért lettél vegán?
2 éve lettem vegán, bélbetegségem (Colitis ulcerosa) miatt. Nagyon sok étrendet kipróbáltam előtte, amik nem nagyon működtek, nem lettem tőlük jobban. Interneten keresgélve egyre többször jött szembe, hogy a növényi táplálkozástól jobban lettek a z emberek, így hát én is elkezdtem. Mostanra az étkezésem, 2 év után, kiegészült újra az állati eredetű összetevőkkel is. A fokozatosság híve vagyok, első az egészségem.
Honnan inspirálódsz? Saját recepteket fejlesztesz, vagy van titkos forrásod, segítséged?
Alapvetően saját receptek, de ha meglátok egy jó kaját a social medián, akkor azt vegánosítva biztosan elkészítem. A tisztán vegán időszakban, a hagyományos ételeket vegán verzióra ültettem át.
Hogyan nőtte ki magát a @benikonyhaja, mikor kezdted el építeni és mi ösztönzött rá?
2019-ben végén kezdtem el az Instagramra képeket posztolni. De egyáltalán nem volt konzisztens, évekig össze-vissza gyártottam a tartalmakat: akár több hónapos kihagyással tettem közzé a posztokat. 2021 őszén keztek el felkapottak lenni a videóim, de még akkor se volt rendszer a posztolásomban. Az idei év elején viszont eldöntöttem, hogy tényleg ezzel szeretnék foglalkozni, így el is kezdtem a heti többszöri, rendszeres posztolást. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen év elején kb . 10 ezer követőm volt most meg már 61 ezer az Instagramon (TikTokon kicsit több).
Te hogy látod, milyen elvek mentén kapcsolódsz hozzánk?
Alapvetően, mint az ételekből, az ételek elkészítéséhez használt eszközökből is a prémium minőséget szeretem. Így örömmel fogadtam, amikor megkersetetek az Air Fryer tesztelésével és a véleményem közzétételével kapcsolatban. Az InstantPot-ról már sokat hallottam előtte, illetve amerikai Youtuberek videóiban többször láttam, így hát gondoltam az Air Fryer is fullos lesz. 🙂
Mit „tanított” neked az Air Fryer, amit használsz?
Hogy minimális olajjal is lehet nagyon ropogós sültkrumplit készíteni. 🙂
Használtál-e már az Instant Vortex Plus ClearCook előtt más forrólevegős fritőzt, ha igen, milyen tapasztalattal?
Igen használtam egy ismert márka Air Fryerét. Nem voltam vele megelégedve egyáltalán… Kívülről kiszárított, belül viszont még nyersek voltak az ételek.
Mi az Instant Vortex Plus ClearCook legjobb 3 tulajdonsága szerinted, illetve, ha volt negatív tapasztalatod vele, akkor mi volt az?
Nagyon jó, hogy ilyen halk. Fullos, hogy ilyen sok sütési mód van rajta és nagyon egyszerű kezelni, ráadásul az érintést is jól érzékeli, nem kell össze-vissza erőből nyomogatni a display-t. Kifejezetten hasznos, hogy van benne lámpa és lehet látni, hogyan sül az étel, így nem kell feleslegesen nyitogatni a kosarat. De talán, ami a legvonzóbb benne, az az, hogy könnyen tisztítható! Negatív tapasztalatom nincs, talán, csak jótanács: oda kell figyelni, hova helyezzük a készüléket sütés közben, mivel hátul fújja ki felfelé a meleg levegőt és a párát, ami rossz esetben (például nálam) akár a polcra, szekrényre is lecsapódhat…
Miért érdemes szerinted beépíteni a mai háztartások napi rutinjába az Air Fryereket?
Mert gyorsan, egészséges ételeket lehet bennük készíteni, illetve nem kell az egész sütőt felmelegíteni: ezáltal spórolhatunk az energiaárakon, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben nem hátrány!
Milyen jövőbeli terveid vannak, hová szeretnéd fejleszteni a @benikonyhaja projektedet?
Jelenleg folyamatban van egy receptes e-bookom és saját logos termékeim (kötény) is készülnek. A rövid tartalmak mellett, hosszabb YouTube videókat is szeretnék készíteni, illetve azon dolgozok, hogy elkerülhetetlenné váljak a social mediában. 🙂
Mi az a top3 tudatos odafigyelés, amit szerinted mindenkinek be kellene építeni a mindennapi táplálkozásába, életmódjába?
Kevesebb feldolgozott élelmiszer fogyasztás. Több növényi rost. Elegendő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel. Minimum napi 30 perc mozgás… még a séta is jobb, több, mint a semmi!
A Beni konyhája gasztro projektről és az Instant Vortex Plus ClearCook Air Fryer tartalmakról bővebben itt olvashattok!