Szivárvány smoothie
Hozzávalók:
Lila réteg: 1/2 csésze áfonya · 2 evőkanál görög joghurt
Zöld réteg: 2 db kiwi · egy kis maréknyi spenót
Sárga réteg: 3 karika ananász · 2 evőkanál kókusztej
Narancssárga réteg: 1 db narancs · fél banán · 1 kis málna
Piros réteg: 1/2 csésze málna · 2 evőkanál gránátalma juice · 2-3 db eper
A hozzávalókat külön szín szerint összekeverjük a smoothie készítő szűrővel és poharakba rétegezzük.
A juice elkészítéséhez hasznájuk
a Hurom H310 A gyümölcs- és zöldségprést.
Karcsúsító juice
Hozzávalók:
250g cseresznyeparadicsom · 100g kiwi · 60g körte
1. Távolítsuk el a cseresznyeparadicsom szárát. A kiwit hámozzuk meg és szeleteljük fel 4 részre. A körte felét hámozás nélkül daraboljuk 6 részre.
2. Helyezzük a cseresznyeparadicsomot, a kiwit és a körtét a Huromba és a lébe.
Tipp: A paradicsom és a cseresznyeparadicsom tápláló alkotóelemei hasonlóak, de a cseresznyeparadicsom több tápanyagot tartalmaz.
A juice elkészítéséhez
a Hurom H300 présgépet ajánljuk.
Immunizáló juice
Hozzávalók:
30g búzafű · 330g sárgarépa · 100g cékla
1. Vágjuk a búzafüvet apróbb darabokra, a sárgarépát és a céklát pedig tisztítsuk és hámozzuk meg, majd szeleteljük 3-4 cm-es darabokra.
2. Helyezzük a Hurom présgépbe az összes alapanyagot egyszerre és juice-oljuk le őket.
Tipp: A frissítőbb íz élmény érdekében adhatunk hozzá egy kis citromot is, ám préselés előtt szedjük le a héját és magozzuk ki.
A juice elkészítéséhez a legsokoldalúbb présünket, a Hurom HZ készüléket ajánljuk.
Méregtelenítő zöld juice
Hozzávalók:
2 alma · 50g spenót · 20g kelkáposztalevél · 20g gyömbér · 1 db kígyóuborka · 1 db zöld kaliforniai paprika · 1/2 db citrom
A hozzávalókat a présgépbe tesszük a kis lyukú szűrőt használva.
Citrusos immunerősítő juice
Hozzávalók:
1 grapefruit · 2 citrom · 2 mandarin · 4 narancs · 1 lime · fokozható a hatás még egy kis gyömbérrel is
A hozzávalókat megpucolva a présgépbe tesszük a kis lyukú szűrőt használva.
Áfonyás agyserkentő smoothie
Hozzávalók:
1 csésze fagyasztott áfonya · fél banán · fél csésze uborka szelet · 1 kávéskanál chia bogyó · 1 csésze víz
A juice elkészítéséhez tökéletes választás
a Hurom H320N slow juicer.
Málna-varázs juice
Hozzávalók:
1 maréknyi málna · 1 maréknyi spenót · 1 db mangó · 4 db banán · 1 db körte · 1 db alma
Epres zöld smoothie
Hozzávalók:
1 zellerszár · 1 csésze kelkáposzta · 1 csésze eper · ½ lime (hámozott) · 1 csésze kókuszos víz
Detox juice
Hozzávalók:
1 sárgarépa · 1 alma · 3 zellerszár · ½ cékla pucolva · maréknyi petrezselyem és koriander · 2 cm vastag gyömbér szelet
Popeye juice
Hozzávalók:
40g zeller · 100g spenót · 230g alma
1. A zellereket és a spenótot apróra vágjuk, körülbelül 3-4 cm hosszúra. Távolítsuk el a magvakat az almából és vágjuk félbe, majd az összes almát osszuk szét 4 részre.
2. Helyezzük a zellereket, a spenótot és az almát a Huromba présgépbe.
Tipp: Ehhez a juice-hoz
a Hurom H310A gépünket ajánljuk.
Éles látás juice
Hozzávalók:
230g lila sárgarépa · 80g áfonya · 80g szőlő · 120g körte
1. Vágjuk a lila sárgarépát körülbelül 4 cm hosszúságúra.
2. Mossuk meg a szőlőszemeket.
3. A hámozatlan körtét vágjuk el 6 részre.
4. Helyezzük a hozzávalókat a Hurom présgépbe.
Tipp: Mivel a sárgarépa és a szőlő héja, magja rengeteg tápanyagot tartalmaz, mosás után hámozás nélkül kell őket feldolgozni.
A juice elkészítéséhez tökéletes választás
a Hurom H320N slow juicer.
Gazpacho
(hideg zöldség leves)
Hozzávalók:
400 g cherry paradicsom · 1 közepes uborka · 1/2 közepes piros paprika · 1 fokhagyma (kicsi) · 60 g alma · 50 g hagyma · 1 teáskanál extra szűz olívaolaj, só és bors
1. A zöldségeket vágjuk megfelelő méretre.
2. Tegyük be azokat a Hurom Slow Juicer-be majd juicolás után merjük tálkákba.
3. Keverjük össze a levest extra szűz olívaolajjal, sóval, borssal, ízlés szerint.
4. Hűtsük be.
A leves elkészítéséhez hasznájuk
a Hurom H310 A gyümölcs- és zöldségprést.
Könnyed légzés juice
Hozzávalók:
2 marék spenót · 2db citrom · 3db uborka · 2db zöld alma
1. Alaposan mossuk meg a hozzávalókat.
2. A citromot hámozzuk meg.
3. A nagyobb alapanyagokat vágjuk fel 4-5 cm nagyságú darabokra.
4. Helyezzük a Hurom présgépbe a zöldségeket és a gyümölcsöket és készítsük el az italt.
Tipp: Az immunrendszer erősítéséhez adjunk hozzá a juice-hoz a feldolgozás során, 1-2 cm nagyságú, hámozott gyömbért! A citromot, akár grapefruittal is helyettesíthetjük.
A juice elkészítéséhez tökéletes választás
a Hurom H300 slow juicer.
Super juice
Hozzávalók:
0,5kg sárgarépa · 30g dió · 30g mandula
1. Alaposan mossuk meg a sárgarépákat (meghámozni szükségtelen).
2. Aprítsuk fel 4-5 cm-es nagyságúra.
3. Készítsük elő a diót és a mandulát (natúr mandula!).
4. Helyezzük a Hurom présgépbe az összes alapanyagot és juice-oljuk le őket együtt.
Tipp: Ha a mandulát és a diót egy teflon serpenyőben, vagy sütőben (zsiradék nélkül) pörköljük kicsit, sokkal finomabb íze lesz az italnak!
A juice elkészítéséhez tökéletes választás
a Hurom H320N slow juicer.
Energetizáló juice
Hozzávalók:
70g brokkoli · 280g narancs · 70g citrom · 70g zeller
1. Vágjuk össze a zellert és a brokkolit 3-4 cm-es darabokra.
2. Hámozzuk meg a narancsot és a citromot, majd vágjuk 4 darabba mindegyiket.
3. Helyezzük a Hurom présgépbe az összes alapanyagot és juice-oljuk le őket egyszerre.
Tipp: Előrfordulhat, hogy a brokkoli szárai túl kemények lehetnek, ilyen esetben érdemes azokat apróbb darabokra vágni.
A juice elkészítéséhez tökéletes választás
a Hurom H310A slow juicer.
Karotin juice
Hozzávalók:
1 sárgarépa pucolva · 1 mangó · 1 csésze sütőtök · 2 narancs pucolva · ½ lime ·
1 csésze ananász
Tavaszi juice
Hozzávalók:
1 marék baby spenót · 1 kis tálka eper · 2 alma · fél citrom
Málna-varázs juice
Hozzávalók:
1 maréknyi málna · 1 maréknyi spenót · 1 db mangó · 4 db banán · 1 db körte · 1 db alma
Epres trópusi mix
Hozzávalók:
kb. 400 g friss, érett eper · fél nagy avokádó · kb. 120g kisebb uborka · fél doboz zsíros kókusztej · egy púpozott evőkanálnyi friss mentalevél · ízlés szerint · édesítsük, lehetőleg mézzel · 12 egész mandula (egy éjszakát előtte lehetőleg áztassuk vízben, illetve helyettesíthető fél evőkanál mandula vajjal is)
Ha túl sűrű lenne, ásványvízzel hígíthatjuk.
Házi eper fagyi
Hozzávalók:
20 dkg eper megtisztítva, lefagyasztva · 15 dkg porcukor (esetleg méz vagy édesítő ízlés szerint) · citromlé ízlés szerint · 14 dkg joghurt (egy kis doboz)
Ennek a finom hűsítő nyári fagyinak elkészítéséhez kitűnő választás a Hurom H300 slow juicer.
Cékla-Alma juice
Hozzávalók:
10g cékla · 220g alma · 50g eper
1. Pucoljuk meg a répát és a céklát, majd mossuk meg. Daraboljuk fel 3-4cm-es darabokra.
2. Helyezzük a Hurom présgépbe az összes alapanyagot egyszerre és juice-oljuk le őket.
Tipp: A frissítőbb íz élményért eper helyett használhatunk citromot.
Ananász-narancs juice
Hozzávalók:
170g narancs · 120g ananász · 1g bors · mentalevelek
1. Hámozzuk meg a narancsot és az ananászt. Vágjuk fel apróbb darabokra.
2. Az ananásznak sűrű rostjai vannak, ezért minden szeletet egyesével helyezzük be a présgépbe.
3. A narancsot és a mentaleveleket egyszerre tegyük a gépbe. Alaposan mixeljük össze.
Tipp: Használjuk epret a narancs helyett, hogy még édesebb legyen az ízélmény.
A juice elkészítéséhez tökéletes választás
a Hurom H320 slow juicer.
Light juice
Hozzávalók:
100 grapefruit · 70g narancs · 180g ananász · 20g répa
1. Hámozzuk meg a grapefruitot a narancsot és az ananászt. Vágjuk fel apróbb darabokra, hogy kényelmesen beférjenek a gyümülcsprésbe.
2. Alaposan mossuk meg a répát és vágjuk kétfelé.
3. Helyezzük a hozzávalókat a présgépbe és zárjuk le a fedelét, juicoljuk le.
Tipp: A grapefruit zsírbontó enzimei és az ananászban található bromelain segít az emésztésben. A C vitamin tartalma pedig segít visszaállítani az energiaszintet a fáradt testnek.
Narancs kiwi juice
Hozzávalók:
240g narancs · 40g kiwi · 4 levél bazsalikom
1. Hámozzuk meg a narancsokat és a kiwit, vágjuk kívánt méretűre.
2. Préseléshez használjuk a durva szűrőt.
3. Helyezzük az alapanyagokat a présgépbe a juicoljuk le őket. Hagyjuk hogy jól összekeveredjenek az ízek.
Tipp: Próbájuk ki kiwi helyett mangóval (tartalmaz foszfort, kálciumot, nátriumot, magnéziumot, vasat és káliumot. Rosttartalma segíti az emésztést, és a kutatások szerint jótékonyhatással van a szívre, valamint csökkenti a vér koleszterin szintjét.