fbpx

Instant Pot: Így készíts a hőségben is nagyi féle regeneráló és ízletes húslevest

Instant Pot húsleves készítése nyáron

Néha még a legnagyobb nyári hőségben is megkívánunk egy tányér ízletes húslevest. De ki akar órákon át a forró konyhában állni? Az Instant Pot Superior Slow Cooker-rel könnyedén elkészítheted kedvenc levesedet anélkül, hogy felmelegítenéd a konyhát. Nézzük, hogyan!

Az Instant Pot kevesebb időt jelent a konyhában

Az Instant Pot Superior Slow Cooker használatával nem kell egész nap a konyhában állnod. Rakd bele az alapanyagokat, és állítsd be az időzítőt, és hagyd, hogy a lassú főző varázsoljon helyetted. Ez a készülék tökéletesen időzít, így te nyugodtan élvezheted a nyarat.

Kényelmedet tovább fokozza a Keep Warm funkció, amely gondoskodik arról, hogy az étel a megfelelő hőmérsékleten maradjon addig, amíg csak szeretnéd.

Takaríts meg időt és pénzt az Instant Pottal

Az Instant Pot Superior Slow Cooker nem csak időt takarít meg, de energiatakarékos is. Nem fűtöd fel a konyhát, így még a legmelegebb napokon is öröm lesz a főzés. A lassú főzési technológia a legintenzívebb ízeket hozza ki az összetevőkből, és több értékes tápanyag is megmarad bennük.

Nem csak konyhatündéreknek való az Instant Pot

Az Instant Pot Superior Slow Cooker használata rendkívül egyszerű, még akkor is, ha nem vagy konyhatündér. Csak válaszd ki a megfelelő programot, állítsd be az időt és a hőmérsékletet, majd bízd a többit a készülékre. A gyors tisztítás is garantált, hiszen a belső edény és az üvegfedő is mosogatógépben mosható.

Hogyan készíts húslevest a kánikulában instant pottal?

Nyáron se szeretnél lemondnai a házias ízekről? Akkor ki kell próbálnod ezt az Instant Pot húsleves receptet, ami, olyan, mintha a nagyi készítette volna. Szükséged lesz egy mérőkanalakra, egy fakanálra és egy Instant Potra, amit a webshopban beszerezhetsz.

(A kép csak illusztráció, forrás: Canva)

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma, félbevágva, vékonyra szeletelve
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa, meghámozva, 2 cm-es darabokra vágva
  • 2 zellerszár, szeletelve
  • 3 gerezd összezúzott fokhagyma
  • 350 g édesburgonya, meghámozva, 2 cm-es darabokra vágva
  • 2 (kb. 370 g) paszternák, meghámozva, 2 cm-es darabokra vágva
  • 1 csokor friss petrezselyemlevél, aprítva

Leves alaplé:

  • 1,8 kg egész bio vagy szabadtartású csirke
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa, félbevágva
  • 1 zellerszár, félbevágva
  • 4 friss petrezselyem ág
  • 1 liter (4 csésze) Massel csökkentett sótartalmú csirke alaplé
  1. Az alaplé elkészítéséhez tedd a csirkét, a vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet és az alaplevet egy 5,5 literes Instant Potba. Önts bele annyi vizet, hogy éppen ellepje. Állítsd alacsony hőfokra. Fedd le, és főzd 5,5 órán keresztül.
  2. Add hozzá az édesburgonyát és a paszternákot. Fedd le, és főzd további 30 percig, vagy amíg a csirke nagyon puha nem lesz, és leválik a csontról.
  3. Tedd a csirkét egy tálba. Használj fogót, hogy ki tudd szedni az egész hagymát, sárgarépát, zellert és petrezselyem ágakat. Darabold fel a csirkét, majd fedd le a tálat, hogy melegen maradjon.
  4. Tedd az aprított petrezselymet is az Instant Potba. Fedd le, és főzd 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. Add hozzá a csirkét, ízesítsd, majd fedd le, és főzd 15 percig. Vedd le a tűzről, és ízlés szerint tálald a ropogós teljes kiőrlésű kenyérrel.

Az Instant Pot Superior Slow Cooker-rel a hőségben is könnyedén készíthetsz ízletes húslevest, akár 10 fő részére is. A praktikus kialakításnak köszönhetően kevesebb időt kell a konyhában töltened, és élvezheted a nyári napokat. Próbáld ki te is, és varázsolj isteni fogásokat anélkül, hogy megerőltetnéd magad. Töltsd le oldalunkról az ingyenes Receptkönyv appot az Instant Pot és Instant Vortex készülékhez, amiben további recepteket találsz! 

Extra Tipp: Így legyél igazi chef otthon az Instant Pot használatával

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.