Ahogy közeledik a nyár vége, a nagy melegben egyre lomhábban telnek a napok. Szépen lassan konstatájuk, hogy a sok dolce vita bizony nyomot hagyott a nyári formánkon. Érdemes szépen lassan figyelmünket ismét az egészségesebb ételek és italok felé fordítani. Új szezon jön, új gyümölcsökkel, amelyek mind-mind színesíthetik étkezésünket. Juice Tippek következnek!
A legkülönlegesebb, kétségtelenül a PAPRIKA JUICE ÉS SMOOTHIE, amit elsőre talán nem találunk annyira vonzónak, ám, ha megkóstoltuk, a későbbiekben biztosan nem akarjuk majd kihagyni a repertoárunkból.
A hozzávalók:
- fél piros színű paprika (pritamin, ha van)
- 1 kisebb paradicsom
- fél kis vöröshagyma
- fél kis gerezd fokhagyma
- 2 db citromfűlevél
- fél narancs leve
- 1 kiskanál zero kalóriás cukor (eritrit)
- 1,5 dl görög joghurt és 1 evőkanál joghurt, só és fehérbors (ha smoothie formájában szeretnénk fogyasztani)
Elkészítése:
A hozzávalókat megmossuk, a paprikát a magok és az erei nélkül használjuk fel. Minden összetevőt (paprika, paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, fél narancs héj nélkül, citromfű)) beteszünk (akár egyszerre is) a Hurom juicer-ünkbe és kipréseljük a leveket.
Fontos: ha smoothie-t szeretnénk készíteni, akkor ne felejtsük el a smootie szűrőre lesz szükségünk, illetve ebben az esetben elmaradhatatlan a joghurt és tejszín.
DINNYE JUICE
Ez a recepet azért zseniális, mert alig kell hozzá valami, és lesz belőle egy minden reggelt szuperül indító, energetizáló ital.
A hozzávalók:
- fél görögdinnye
- 1 egész alma
Elkészítése:
A dinnyét héj nélkül kell a Hurom juicerbe tenni, az almát lehet héjastól is. Ha szereted, akkor az almát magozni sem kell, kis mennyiségben pont jót is tesz szervezetednek. Ha szereted a savanykásabb ízeket, akkor mindenképpen ennek megfelelően válassz almát, vagy bolondítsd meg a juice-t egy fél citrom levével. Az összetevőket nem kell apró darabokra vágd, ha Hurommal dolgozol, sőt, az almát akár egészben is bele tudod rakni.