2021 a Gyümölcsök és Zöldségek Nemzetközi Éve az ENSZ Közgyűlésének döntése alapján. A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) Konferencia ajánlását követően döntöttek arról, hogy ezzel is hangsúlyozzák a gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontosságát az egészségünk megőrzésében. Persze eddig is tudta mindenki, hogy nagyon fontos a fogyasztásuk, de azt csak kevesen, hogy a klasszikus főtt, sült és párolt verzióknál egészségesebb módjai is léteznek a zöldségek és gyümölcsök elkészítésének. Egy Hurom Slow Juicerrel ezen alapanyagokból a természetesség jegyében, az értékes tápanyagokat megőrző mennyei juiceokon túl, rostos lé, szójatej, mandulatej, krémleves alap, fagylalt és bébiétel is készülhet.
Szükségleteink fedezése lassú préseléssel: egészséges és változatos táplálkozás Hurom Slow Juicerrel
A FAO ajánlásának megfelelően napi 400 gramm gyümölcs- zöldség fogyasztásával számos nem fertőző betegség, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, elhízás, cukorbetegség vagy rák, megelőzhető. Az élelmiszer-biztonság nemcsak elegendő mennyiségű, hanem megfelelő összetételű táplálékot is jelent, amiben nagy szerepük kellene, hogy legyen a zöldségeknek és gyümölcsöknek. Egy Hurom Slow Juicer könnyedén napi rutinná teszi a fogyasztásukat az egyszerűen kezelhető és tisztítható alkatrészeivel. Az egymásba simuló öntvény szűrői amellett, hogy pillanatok alatt, folyóvízzel tisztíthatók, szinte teljesen kipréselik az alapanyagokból a levet.
A régimódi facsarás, kockázás, pürésítés a múlté, az olyan látványos és modern konyhai technológiák váltják őket, mint a Hurom lassú préselési eljárása, amellyel a Hurom slow juicer készülékek is dolgoznak. A Hurom féle technológiának köszönhetően a gyümölcsökből és zöldségekből kinyert tápanyagok nem sérülnek, az elkészült lé pedig maximálisan természetes ízű marad.
Hurom slow juicer TIPP: A gyümölcsök és zöldségek kifacsarásuk után csupán 20 percig őrzik meg életenergiájukat. Ezért jobb, ha frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztunk, mintha palackozott vagy dobozos gyümölcslevet innánk, így elkerülhetjük az adalékanyagokat, a hozzáadott cukrot is.
Mindennapos főzőcske helyett egészséges és változatos táplálkozás: frisset és táplálót Hurom slow juicerrel
Hazánkban az egyik fő oka a FAO ajánlásánál jóval alacsonyabb zöldség -és gyümölcs fogyasztásának, az egyoldalú étkezés. Nem csak az alapanyagoknak kell változatosnak lenniük, hanem nyitnunk kell az új elkészítési eljárások, új technológiák felé is. Az elmúlt években egyre több juicebár és egészséges táplálkozást támogató vendéglátóhely nyílt, de az otthoni táplálkozás megreformálása sajnos sokkal lassabb folyamat. A Hurom prémium présgépe az otthonunkba hozza azt a minőséget és csúcstechnológiás étel-ital készítést, ami az egészséges életmód mindennapi kelléke lesz néhány éven belül. A Hurom készülékeinek minden alkatrészét a jövőnek tervezte: minden eleme modern és mégis időtálló.
A Hurom Slow Juicer csigája lassan forog, ezért késlelteti a levegő hatására bekövetkező oxidációt. Az összetevők csak minimálisan surlódnak, így ez a technológia lecsökkenti a tápanyagok hő okozta pusztulását. Egy Hurommal készített juice, smoothie, vagy bármilyen kipréselt lé sokkal vitamindúsabb, frissebb és táplálóbb lesz, mint a hagyományos technológiát használó facsarókkal készült levek. Mindemellett a hagyományos sütés-főzéssel ellentétben szinte alig igényel előkészületet a Dahlerttel történő préselés, sokkal gyorsabb az elkésztési folyamat és ha végeztünk, csak el kell öblíteni az alkatrészeket pár pillanat alatt, úgyhogy nem marad egy halom mosogatni való.
Változatos alapanyagok, Hurom prémium élmény az egészséges és változatos táplálkozás jegyében
A présgép használat nagy előnye, hogy minden nap új ízeket próbálhatunk ki különösebb erőfeszítés nélkül. Sokszor elég csak egy összetevőn változtatnunk és máris teljesen új ízélménnyel lehetünk gazdagabbak.
Általában az elfogyasztható gyümölcs és zöldség mennyisége korlátolt, felszívódásuk lassú. A dzsúszok fogyasztása során megnő az emészthető gyümölcsök és zöldségek mennyisége, folyadék formájában felszívódásuk sokkal gyorsabb. A Hurom Slow Juicerek az ún. kettős adagolónak köszönhetően biztonságosan megdarálja a puhább, kerek alapanyagokat és a szálas zöldségféléket is. Így csak a kreativitásunk és a fantáziánk szabhat határt a változatosságnak!
Miért is ennyire fontos tudatosítani, hogy a gyümölcsök és zöldségek miként járulnak hozzá a táplálkozás, az étrendi sokféleség és az egészség javításához? Mert mindezek mellett a gyümölcs- és zöldségfogyasztás hatással van a társadalomra, a gazdaságra és a környezetre; és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez is.
Legyél Te is haladó szellemű és egészséges a Hurommal! A présgépeket itt találod. Érdemes követned Németh Dorottya Fitness Világbajnok instagramját is ide kattintva, mert Dóri is Hurom gépet használ a mindennapokban.
1 Megjegyzés
Megejegyzések nincsenek engedélyezve.