fbpx

Hurom lassú gyümölcsprés: Így vidd be változatosan a WHO által ajánlott napi 400 gramm zöldséget/gyümölcsöt

Hurom lassú gyümölcsprés, amely friss gyümölcsökből és zöldségekből készült egészséges leveket készít, megőrizve a tápanyagokat és vitaminokat.

Az egészséged megőrzése érdekében a WHO minimum napi 400 gramm zöldség és gyümölcs fogyasztását javasolja. A rohanó életmód miatt azonban sokszor nem jut idő arra, hogy ezt a mennyiséget bevigyük. Ebben nyújt segítséget a Hurom lassú gyümölcsprés, amely lehetővé teszi, hogy friss és tápláló gyümölcsleveket, smoothie-kat és magtejeket készíts otthon. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy segít a Hurom prés abban, hogy elérd a napi 400 gramm zöldség- és gyümölcsfogyasztási célodat.

Miért fontos napi 400 gramm zöldség és gyümölcs bevitele?

A zöldségek és gyümölcsök alapvető tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek az egészséged megőrzéséhez. Ezen kívül rostokban gazdagok, amelyek hozzájárulnak az emésztés javításához és a szívbetegségek kockázatának csökkentéséhez. A WHO ajánlása szerint napi 400 gramm zöldség és gyümölcs fogyasztása jelentősen csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

Dr. Schwab Richárd belgyógyász-gasztroenterológus is hangsúlyozza a napi fél kiló nyers zöldség fogyasztásának fontosságát. A nyers zöldségek magas rosttartalma nemcsak az emésztést segíti, hanem hozzájárul a bélflóra egészségének fenntartásához is. Dr. Schwab ebben a videóban https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=gTuhEsTwtog kifejti, hogy a megfelelő rostbevitel segít a székrekedés megelőzésében és csökkenti a bélrák kockázatát. Emellett a zöldségekben található vitaminok és ásványi anyagok erősítik az immunrendszert, ami különösen fontos a fertőzések elleni védekezésben. Max Gerson, a Gerson terápiával is a tökéletesen tiszta és változatos tápanyagokkal telített, bio alapanyagokból előállított táplálékokat ajánlja.

Kerüljenek friss, vegyszermentes alapanyagok a Hurom lassú gyümölcsprésbe

A TopJuicershez hasonlóan Dr. Schwab is egyetért azzal, hogy érdemes helyi termelőktől vásárolni a zöldségeket és gyümölcsöket, mert ezek általában frissebbek és kevesebb vegyszert tartalmaznak, mint az importált áruk. Ezzel nemcsak az egészségünket védhetjük, hanem a helyi gazdaságot is támogatjuk. 

A TopJuicers  „Nyár és egészség” programja is ezt a célt szolgálja: ha Topjuicers.hu oldalon vásárolod meg a Hurom H330P Special Edition lassú gyümölcsprést, automatikusan egy zöldség-gyümölcs kosarat kapsz hozzá ajándékba a NekedTerem termelői webshop jóvoltából. 

Ez a kezdeményezés mindannyiunk számára hasznos, hiszen így még több emberhez eljutnak WHO által ajánlott friss, szezonális zöldségek és gyümölcsök. Ezekből pedig a Hurom legújabb csodája, a H330P lassú gyümölcsprés segítségével változatos, könnyen felszívódó egészséges leveket készíthetsz.

Hogyan segíthet a Hurom lassú gyümölcsprés a napi 400 gramm elérésében?

A Hurom lassú gyümölcsprés használatával egyszerűen és gyorsan készíthetsz friss gyümölcs- és zöldségleveket. A lassú préselés előnye, hogy megőrzi a zöldségek és gyümölcsök fontos enzimeit és vitaminjait, így a lehető legtöbb tápanyagot juttathatod a szervezetedbe. 

A Hurom gép használata rendkívül praktikus, mivel szinte bármilyen zöldséget és gyümölcsöt felhasználhatsz hozzá, beleértve a spenótot, zellert, répát, céklát, almát, körtét, bogyós gyümölcsöket és zöld leveleseket is. 

Ha szeretnéd a friss levek fogyasztását beilleszteni a napi rutinodba, érdemes előre nagyobb mennyiséget készíteni, és azt a hűtőben tárolni, így bármikor könnyedén hozzáférhetsz egy frissítő italhoz. A Hurom gép nagy betöltő nyílásának köszönhetően a használata gyors és egyszerű, ami azt jelenti, hogy nem vesz el sok időt a mindennapjaidból.

Receptek a napi zöldség és gyümölcs bevitelhez Hurom lassú gyümölcspréssel

A zöld juice-ok összeállításánál 2 szabály van: minden juice alapja 1 csomag szárzeller és 1 kg zöldleveles zöldség ( pl: spenót). A többi szabadon választható: összeállíthatod a juice-odat ízlés szerint gyökérzöldségekből (répa, fehérrépa, cékla, stb..), földfelszín feletti zöldségekből (brokkoli, uborka, cukkini, menta, citromfű, stb…), ízesítőkből (pl: alma, körte).

A mi kedvenc alapreceptünk lassú gyümölcspréssel:

1 kg spenót, 1 csomag szár zeller, 4-5 nagy sárgarépa, 2-3 kígyó uborka, 4-5 nagy alma, 1 ananász, 4-5 cm gyömbér, 1 db kurkuma, 4-5 narancs.

Az összetevőket préseld le a Hurom H330P Special Edition lassú gyümölcspréssel, és már ihatod is a napi vitamin bombádat.

Anthony William könyvei is számos receptet és tippet tartalmaznak a zöldségek és gyümölcsök kreatív felhasználására. Ha te is szívesen kipróbálnád, a könyveit szintén megvásárolhatod a Topjuicers.hu oldalon.

A napi 400 gramm zöldség és gyümölcs bevitele kulcsfontosságú az egészséged megőrzése szempontjából. A Hurom lassú gyümölcsprés segítségével könnyedén elkészítheted a friss és tápláló gyümölcsleveket, amelyek hozzájárulnak a megfelelő tápanyagbevitelhez. Ne feledd, hogy a minőségi alapanyagok és a megfelelő eszközök használata jelentősen javíthatja az életminőségedet!

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.