Reggelente már erőnk sincs kikelni az ágyból, egyre fáradtabbak és kimerültek vagyunk? Délutánra pedig minden energiánk lemerül és csak egy nagyobb adag koffeinlökettel bírjuk ki estig a napot? A komor időjárástól leharcolt immunrendszerünk egy kis megerősítésért kiált. Évszakváltás időszakában érdemes fokozott figyelmet fordítanunk kiaknázott szervezetünk feltöltésére. A vitalitás fokozása hosszabb távon is kifizetődő.
Rohanó hétköznapjainkban nincs időnk egészségesen étkezni, étrendünkre figyelni. A különböző, gyógyszertárakban beszerezhető étrendkiegészítők és vitaminkészítmények helyett sokkal célravezetőbb egy minőségi gyümölcsprés beszerzése a konyhai eszközeink sorába. A jó fizikai erőnlét lelki felfrissülést is hozhat életünkbe. A vitalitás fokozása segít átvészelni a napi monotonitást, lendületet ad nem csupán a hétköznapjainkhoz, de a hétvégi programokhoz is.
Vitalitás fokozása – juice-ok minőségi gyümölcspréssel
A minőségi gyümölcsprésekkel készített juice-ok nem csupán felrázzák szervezetünket a téli kómából, de segítenek a betegségek megelőzésében is. A lassú préselési eljárással készült italokban a gyümölcsök és zöldségek tápanyagtartalma a legkevésbé sérül, így a levek vitaminokban, enzimekben és ásványi anyagokban gazdagok. A végeredmény pedig nem csupán finomabb és egészségesebb, de sokkal szemet gyönyörködtetőbb látvány is.
Az utóbbi időben egyre elterjedtebb a cékla használata a különböző juice-ok hozzávalói között. Préselt leve nem csupán teljesítményfokozó étrend-kiegészítőnek alkalmas, de nagy szerepet játszik a vitalitás fokozásában is. Magas a folsav és a kálium tartalma, de remek forrása a C-vitaminnak, a vízben oldódó rostoknak, az antioxidánsoknak, valamint a nitrátoknak is. Tehát nemcsak biztonságosabb, mint egy étrendkiegészítő, de hatásosabb is.
Turmixoljunk a vitalitás fokozása érdekében!
A vitalitás fokozására azonban nem csupán a minőségi gyümölcsprés által készített juice-ok alkalmasak, de fogyaszthatunk turmixokat is. A különböző krémlevesek, vagy az egészséges smoothie-k elkészítéséhez azonban elengedhetetlen egy megfelelő készülék, valamint a turmixgép helyes használata.
A turmixgépek általában az egész gyümölcsöt vagy zöldséget dolgozzák fel, beleértve azok rostjait is. A turmixolás tehát mindenképpen sűrűbb italt eredményez, amely megemésztéséhez szervezetünknek hosszabb időre van szüksége. A smoothie-kal elfogyasztott tápanyagok lassabban szívódnak fel és hosszabb időre csökkentik az éhségérzetet. A rostok lelassítják emésztésünket, így az energia lassabban és egyenletesebben szabadul fel, tehát a cukorszintünk nem emelkedik és nem is csökken. Sőt az emésztőrendszeren keresztül jutott rostok még méregtelenítenek is.
Fontos a turmixgépek tudatos használata?
A turmixgépek helyes használata ezért tartalmazza magát a választást is, hogy mire kívánjuk alkalmazni. Ha élvezzük a gyümölcsök, zöldségek turmixolás során keletkezett pépjét, amelyek rostot tartalmaznak, ha inkább tejes italokat fogyasztanánk vagy, ha számít, hogy ne keletkezzen hulladék – akkor mindeképpen turmixoljunk akár naponta!
1 Megjegyzés
Megejegyzések nincsenek engedélyezve.