fbpx

Így készíts krémlevest Hurom préssel!

krémleves Hurom préssel

Talán elsőre hihetetlenül hangzik, de egy igazán professzionális présgépet vásárolunk otthonra, azzal nem csak leveket tudunk “fakasztani”, hanem ízletes ételekt is elkészíthetünk a szokásos konyhai, olykor igen hosszadalmas procedúrák nélkül. Egy jó gyümölcs- és zöldségpréssel készült szósz, krémleves vagy bébiétel ráadásul sokkal több vitamint és tápanyagot is tartalmaz, mert az alapanyagok értékes hatóanyagai, tápanyagai, köszönhetően a lassú préselési eljárásnak sokkal nagyobb mennyiségben találhatóak majd meg az ételben, aminek az íze is más lesz, sokkal intenzívebb, tartalmasabb.

Ugyan még a mai napig tendencia, hogy egy slow juicert ízletes levek és smoothie-k készítésére használjunk, azért már szerencsére vannak bátor kísérletezők, akik pürésítenek is vele. Onnan pedig már csak egy lépés kedvenc szendvics kencénk, mártogatósunk vagy akár krémlevesünk elkészítése. Rakjuk tehát félre minden félelmünket, kapcsoljuk be fantáziánkat! Egy biztos, ha jó minőségű présgépet használunk, nem fog tönkre menni, bírni fogja a gyűrődést!

A jó krémleves a jó alapanyagoknál kezdődik és az éhes szájaknál végződik. Az összetevőket, csak úgy, mint juice-olásnál, először meg kell mosni. Amit szükséges hámozzunk meg (aminek ad jó ízt, vagy nem ehető a héja, mint pl. a vöröshagymát, fokhagymát stb.) és vágjuk olyan méretre, amivel a présgépünk kényelmesen el tud bánni. A zöldségeket egymás után helyezzük a gépbe, recept függvénye, hogy melyikkel érdemes kezdeni. A frissen kipréselt leveket ezután helyezzük főzőedénybe, lábosba és lassú tűzön forraljuk és adjuk hozzá a szükséges hozzávalókat. Lássunk a gyakorlatban néhány receptet, amit bárki könnyedén elkészíthet otthon egy jó slow juicer géppel.

Immunrendszert erősítő, ízletes paradicsom krémleves

A krémleveshez érett, lédús paradicsomot válasszunk, ez biztosan tele lesz A, C és K vitaminokkal. A házilag készült paradicsomleves nagyon egészséges és alacsony zsírtartalmú. A pép egy részét is nyugodtan hozzáadhatjuk a főzés fázisában a leveshez, így egy sokkal sűrűbb állagot és magasabb rosttartalmat érünk el.

Hozzávalók (2 adag):

5 darab paradicsom

egy kisebb hagyma fele

1 darab zellerszár

1 közepes sárgarépa

1 csésze petrezselyem

só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk meg az összetevőket. Hámozzuk meg a hagymát, majd vágjuk össze az összes alapanyagot akkorára, amit könnyedén tudunk préselni. Először a zellert és a petrezselymet helyezzük a gépbe, majd a hagymát és végül a sárgarépát és a paradicsomot. Ha elkészültünk a lével, tegyük félre a pép felét, a frissen préselt levet pedig helyezzük egy lábosba. Főzzük alacsony lángon, egészen forrásig. A végén adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint.

 

Fogyasztó sütőtök krémleves

sütőtök krémleves Hurom juicerrel

 

Tévhit, hogy a sütőtökleves hízlal! Igenis az alacsony kalóriatartalmú ételek közé tartozik. A diéta támogatása mellett gyulladáscsökkentő, jótékony hatású a látásra és csökkentheti a rák kockázatát is.

Hozzávalók (4 adag):

800 g sütőtök

2 gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

3 csészényi zöldségleves alaplé

1 csészényi tej

só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Hámozzuk meg a tököt és vágjuk fel. Tegyük ugyanezt a vörös- és fokhagymákkal is. Helyezzük a slow juicerbe és préseljük le. A levet és a pépet egyaránt felhasználjuk, rakjuk egy fazékba és adjuk hozzá a zöldségleves alaplevet (ha kockából főzünk, akkor vizet és dobjunk bele 1 kockát). Folyamatos keverés mellett forraljuk fel, majd alacsony hőfokon főzzük tovább 25-30 percig. 10 perccel a vége előtt, adjuk hozzá a tejet és rottyantsuk össze. Ízesíteni szintén a végén érdemes sóval és borssal.

A TopJuicers kínálatából mi a Hurom H320n gépet nagyon szeretjük. Azon kívül, hogy ez a csúcsmodell csodaszép, még okos és hatékony is. Szűrő technológiának köszönhetően az utolsó cseppig kinyerhető az értékes tápanyag az alapanyagokból. A tisztítása egy álom: szinte csak vízzel kell elöblíteni használat után. Az adagolónyílások olyan nagyok, hogy kényelmesen préselhetünk, nem szükséges apróra vágni hozzá sem a gyümölcsöt, sem a zöldséget. A Hurom évtizedek óta csak juicer gépek fejlesztésével foglalkozik. Nem gyárt porszívót, vasalót, botmixert … stb., hanem koncentráltan egy területre fókuszál. Ennek eredményeképpen a Hurom juicer gépei maximálisan kiszolgálják az embert, nem csupán 1-2 évig, hanem akár egy életen át.

A présgépekkel feldolgozható gyümölcsök és zöldségek elkészítésének folyamata megegyezik. Hozzátok ki ti is a legtöbbet otthoni slow juicer gépetekből, használjátok azt változatos módon, hogy minél több egészséges étel és ital legyen az asztalotokon!

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.